Biztosítás a JARKONNAL

Ha biztosítóváltáson gondolkodik, mindenképp kérjen tőlünk is egy ajánlatot, hiszen nem csak nagyon jó árakat kínálunk, de a papírmunkát is elvégezzünk Ön helyett!
Kötelező felelősségbiztosításra, CASCO biztosításra és ezek kombinációjára is kérhet tőlünk ajánlatot.
Kérdése van? Olvassa el további ismertetőnket vagy keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretném megtudni, hogy milyen díja lesz a következő Kötelező Felelősségbiztosításomnak, mit tegyek?

Írjon nekünk a biztositas@jarkon.hu e-mail címre. Küldje el nevét, elérhetőségét és járműve adatait és kollégáink felkeresik Önt az ajánlatunkkal.

Vállalkozásomban több autó is van, erre hogyan tudok GFB díjat kalkulálni?

Ha az egy (vállalkozás) néven lévő autók száma eléri, vagy meghaladja az ötöt, akkor flottaajánlatot érdemes kérni rá. Küldje meg nekünk a saját és autói adatait, valamint elérhetőségeit a biztositas@jarkon.hu e-mail címre és mi kérünk rá ajánlatot a biztosítóktól.

Szeretnék kötelező biztosítót váltani évfordulóra, mi a teendőm?

  • Írjon nekünk a biztositas@jarkon.hu e-mail címre. Küldje el nevét, elérhetőségét és járműve adatait és kollégáink felkeresik Önt az ajánlatunkkal.
  • Amennyiben ajánlatunk kedvező az Ön számára, további adategyeztetést követően elküldjünk Önnek a felmondást és az alkuszi megbízást, melyet kinyomtatva, aláírva - a további szükséges okmányok másolatával - postázzon el elérhetőségünkre.
  • Az általunk küldött iratot nyomtassa ki és tegye be a forgalmi engedélyébe. A választott biztosító fogja elküldeni a kötvényt, csekket és igazolást.

A biztosítók által meghirdetett díjak tartalmazzák-e a "baleseti adó"-t?

Nem, a meghirdetett díjak a biztosítási adót nem tartalmazzák.

Év közben vettem az autómat, mikor tudok biztosítót váltani?

  • Ha 2010.01.01-et megelőzően tette ezt, akkor az Ön biztosítási évfordulója január 01. Ennek értelmében Ön 2015. december 01-ig (eddig kell beérnie a biztosítóba az írásos felmondásnak) tudja felmondani meglévő szerződését, és december 31-ig kell megkötnie az újat.
  • Ha Ön 2010.01.01-et követően vette a gépjárművét, akkor a szerződés évfordulója a szerződés kötésének napja. Ezt megelőzően - legalább - 30 nappal tudja felmondani meglévő szerződését. Az évforduló előtt legalább 40 nappal, hozzánk beérkező megfelelő formai és adattartalmú (levél, fax, e-mailen csatolt - jó minőségű - PDF file ) felmondás intézését megoldjuk Ön helyett, ennél későbbi eseteknél nem áll módunkban! Ha például 2015. május 06-án vette az autót, akkor 2016. április 06-ig be kell érnie a biztosítóba az írásos felmondásának és 2016. május 06-ig meg kell kötnie az új szerződést.

Milyen eljárással kerül sor a Kötelező Biztosítási díjak megállapítására a Jármű Kontroll Magyarország Kft. portálján?

Biztosításkötő, tarifázó rendszerünk minden kalkulációnál a biztosítók rendszereiből kapja a díjakat, tehát nem mi, hanem a biztosítók számolnak ki minden egyes díjat.

További információk:

Biztosítási alkuszi tevékenységünket a 2M Biztosítási Alkusz Kft megbízásából végezzük.
A 2M Biztosítási Alkusz Kft. regisztrációs száma: 209110470712
A Jármű Kontroll Magyarország Kft. regisztrációs száma: 211112172503
Biztosítási ügyekkel kapcsolatos panaszkezelés